10 ok amiért rossz Magyarországon élni!

Sziasztok! A mai videóban olyan kimutatásokat, statisztikákat, kutatási eredményeket hoztam nektek, amik Európa országait hasonlítják össze különféle szempontok alapján. Ezekből hoztam nektek párat, ami nem fest túl jó képet a hazánkról, de ha tisztában vagyunk a gyengeségeivel és hiányosságaival, akkor fogunk tudni pozitív változást előidézni a jövőben.

Tanulom Magam Érzelmi Intelligencia Tanfolyam:
www.tanulommagamtanfolyam.hu

Attis Instagram:
attis_ae_tm

Tanulom Magam Tanulók csoport:
groups/35755...

Tanulom Magam Instagram:
tanulom_magam

Tanulom Magam Patreon
www.patreon.com/tanulommagam

Látogassatok el a Tanulom Magam facebook oldalára is, friss infókért, hírekért:
tanulommagam...

Email: tanulommagamcsatorna@gmail.com

Letöltés

Megtekintés
155,485

Megjegyzés

 • mi a pénz miat mentunkl el 6voltam amikkor elmentünk anyám 4 munkába ment EGY KIS PÉNZÉRT tehát ok

  Máriusz Ernő KissMáriusz Ernő Kiss11 napja
 • Én, aki Németországban él: I play on both sides, So i always win

  Dulalevi ジッDulalevi ジッ12 napja
 • Én Erdélyben élek viszont nem nevezném magam romának

  Norbi FeketeNorbi Fekete17 napja
 • 0:16 igent és nem. Ez kettő🤣🤣🤣

  Mátyás TomkaMátyás Tomka19 napja
 • 1 Orbán Viktor

  Pdf jdbPdf jdbHónapja
  • Engemet nem izgat a politika. Szóval nekem az első helyezet az Orbán fanok.

   Ricsi CNRicsi CN7 napja
 • 11:21 Lehet, hogy stadionok épünek, de Némtországi rokonaimhoz képest sokkkal hamarabb kaptam orvosi ellátást, amikor kellet.

  F1R3S74R73RF1R3S74R73RHónapja
 • jó lenne ha osztrák magyar monarchia lenne

  Dominik KarkuszDominik KarkuszHónapja
 • Magyarországon élni annyi, mint magyarnak lenni? Nem hinném.🤔

  Dominik TóthDominik TóthHónapja
 • Jópofa hogyha vállalkozó vagy 28,5% fizetsz az embereid után. Gyakorlatilag te adsz munkát az embereknek ami az ő dolguk lenne és még meg is büntetnek mert jót cselekszel. Ott a másik dolog arra fizeted a tbt hogy a dokihoz bemehess 1éveb 1x kb idekint ugye Angliában élek jelenleg ha bemész a dokihoz megvizsgál és odaadja a gyógyszert amiért nem kér pénzt hisz ezért fizeted a tbt. Továbbá ha vállalkozó vagy vagy céged van tudsz igényelni támogatást az államtól amit meg is kapsz. Gondolok itt arra hogy autószerelő a szerszámai árát visszaigényelheti azaz ingyen vesz szerszámot.... Alighanem lehet érezni a különbséget.

  Lévi VLLévi VL2 hónapja
 • Csak én fogok el menni ebből az országból? :D

  Te KenyérTe Kenyér2 hónapja
 • 47,85% az a 41. Pl. ezért is rossz Magyarországon élni, ugyanis mindig átbasznak néhány százalékkal (esetünkben) Atis 6.85%-al mondott kevesebbet vagyis magának elcsalt 946,94€-t, szorozva 4.205.300 dolgozóval (Trading Economics adat 2021 01.) az nem kevesebb mint 3 982 166 782 nem forint, euró. Hát így kell átbaszni a jónépet (évente csak egyszer), és garantáltan a hátralévő életedben már nem kell dolgoznod.

  MindenhovaMindenhova2 hónapja
 • Én nekem csak az a bajom az országal hogy nincs tenger

  Noel Kiss BmgoNoel Kiss Bmgo2 hónapja
 • Én szeretek Magyarországon élni. Persze vannak hiányosságai de sok ember csak szeret panaszkodni és ezért mondják a magukét.

  Mihály HorváthMihály Horváth2 hónapja
 • Már nem csak az antilop(lop) :DD

  András FodorAndrás Fodor2 hónapja
 • Atis, le a kalappal.irány a DK.

  Zoli TothZoli Toth2 hónapja
 • Olyan nincs, hogy rossz magyarnak lenni

  Gábor Kk. CserepkeiGábor Kk. Cserepkei2 hónapja
 • Olyan nincs, hogy rossz Magyarországon élni

  Gábor Kk. CserepkeiGábor Kk. Cserepkei2 hónapja
 • Haza árulo

  Bazsi 21Bazsi 212 hónapja
 • Ennek a pénznek az emberek 90%-a nem látja a felét se

  Viktor FekeViktor Feke2 hónapja
 • "És hízhat a májunk a ténytől, hogy világszinten a negyedik helyen állunk elhízás terében." A táblázat szerint ötödikek vagyunk, és ezt a táblázatot ő mutatja. Gratulálok!

  JK CsJK Cs3 hónapja
 • "Magyarország jobban teljesít!"

  László GörögLászló Görög3 hónapja
 • M E N E K U L J E T E K abbol a k.. va stadionos országból !!

  Thomas SzilagyiThomas Szilagyi3 hónapja
 • Lehet, hogy csak én gondolom így, de az oktatás valójában nagyon is kiemelkedő Magyaroszrágon (külföldiek szerint) Pontosan ezért van annyi iskolázatlan és analfabéta, mert a magyarok sajnos túl buták ezekhez a magas szintű iskolákhoz (valószínűleg azért van ilyen kevés orvos és sokaknak ezért nincsen érettségiük sem). De persze ez csak az én véleményem.

  Zsuzsanna Teodóra JándékZsuzsanna Teodóra Jándék3 hónapja
  • @HUNCSA1 Jesszus ember nyugi van:D Szerintem nem mondtam semmi rosszat ami miatt ilyet kéne írnod. Ha nincs igazam, azt meg lehet írni normálisan is, és teljes mértékben elfogadom. Atya világ...és én vagyok hülyének beállítvaxd

   Zsuzsanna Teodóra JándékZsuzsanna Teodóra JándékHónapja
  • Ha kiemelkedő lenne akkor nem lenne a Pisa teszt eredménye olyan amilyen. Külföldön az hallatszott el többször is, hogy túlképzés van nálunk. "valószínűleg azért van ilyen kevés orvos" Azért hazudnod nem kéne csak, hogy igazold a fantáziád általi meghatározásod. "sokaknak ezért nincsen érettségiük sem" Mintha nem lennének diplomás suttyók. Meg szakadhatnál a gondolkodásba.

   HUNCSA1HUNCSA1Hónapja
 • Siman bekene tiltani az alkoholt

  TomiTomi4 hónapja
 • 1:50 Ezt honnan vetted? Szerintem egyáltalán nem igaz, hogy a szeretteink hiányossága felett szemet hunyunk. (Együtt élünk velük, sokkal jobban kiéleződnek a kapcsolataink, és érzékenyebbek vagyunk a hibáikra.) Hogy éljek a metaforával, pont, hogy annak az országnak vesszük észre a hibáit, ahol élünk. Mást általában az ember nem nagyon ismer. A videó jó, kidolgozott, (nagyrészben valós) adatokkal alátámaszott. Azonban a címmel vitatkoznék, mivel nem attól lesz "rossz" egy ország, ha sok a túlsúlyos vagy az alkoholista. Alternatív címként ezt ajánlanám; "Tíz terület ami fejlesztésre szorul Magyarországon" A mostani címnek nagyon pejoratív hangzása van. Szerintem, ahhoz, hogy fejlődőképesek legyünk, meg is kéne jegyezni a fejlesztéseket is. Például az adó területén javuló tendenciát mutat Magyarország, és több intézkedést is bevezettek, hogy az elhízást elkerülhető legyen. Ami a korrupciót illeti, szerintem az egyszerűen nem mérhető. Az a statisztika féleség amit mutattál nem reprezentatív és nagy valószínűséggel elfogult is. A kalkulálási módszerei nem effektívek, és nincsenek részletezve, szóval nem tudom elfogadni ezt az információt mint tény. Látszik a videódból is, hogy elfogult vagy és ezt nagyon sajnálom, hiszen, ha fejlődést szeretnénk elérni bárhol is, előítéleteinket, politikai véleményünket félretesszük, és objektív módon próbáljuk megközelíteni a problémát. Sajnos ez a videó nem tükrözte teljese mértékben az igazságot, hiszen belesződted a saját elképzeléseidet, és előítéleteidet is. (Meglepően könnyű forrást találni a már kigondolt eredményre. ) Kéne csinálni egy pozitívabb hangvételű videót, ahol a fejlődésekről beszélsz, így teljes mértékben objektív lenne a videósorozat, bár kétlem, hogy bármi is eszedbe jutna ;) U.I Légyszi, legközelebb linkeld be a forrásokat a videó alá, hogy meg tudjunk bizonyosni a mondandód valóságalapjáról, és az adott forrás függetlenségéről.

  Léna ArdieLéna Ardie4 hónapja
 • Egy szarházi hazaáruló vagy! Egészséges ember nem mond ilyeneket Hazájáról! A videó pedig jelentve!

  Csurka ÖrökségeCsurka Öröksége4 hónapja
  • @Zoltán Ba Hát ez nem is kérdés se feltételezés :). Valószínű, hogy nagyon is büszkén jelentette fel a másikat.

   HUNCSA1HUNCSA1Hónapja
  • "A videó pedig jelentve!" Na semmire kellő komcsi, vagy III/III-as vagy, hulladék?

   HUNCSA1HUNCSA1Hónapja
  • Igazi magyar vagy. :D Gondolom a szomszédot is jelentetted amikor a disznót vágtak az előző rendszerben.

   Zoltán BaZoltán Ba3 hónapja
 • Ember azt érted hogy csak itt beszélnek Magyarul ? (Jó még régen Székelyföld-ön is Magyarul beszéltek) Fidesz: Magyarország jobban teljesít !

  gyík 808gyík 8084 hónapja
 • Én most fogok majd érettségizni aztán pedig irány az egyetem. És se én sem pedig a párom nem akar itt maradni Magyarországon meg sok barátom is szintén így van vele.

  B farkasB farkas4 hónapja
 • Egyszer egy bölcs ember (Sir Winston Churchill) azt mondta, annak a statisztikának hiszek, amit én magam hamisítottam. Viccet félre. Nálam ott ment el a hitelességed, mikor a potenciális alkoholisták számáról értekezve úgy hasonlítod össze a KSH és a WHO statisztikákat, hogy bármit hozzátennél a vizsgálati módszertanukról. Az, hogy milyen statisztikai adatokat válogatsz össze és ezeket milyen kontextusban teszed közzé egyértelmű értékválasztás. Nem kell meglepődni, ha vannak, akik úgy érzik, nem vagy objektív és ezt szóvá is teszik...

  szyannaszyanna4 hónapja
 • Ahogy végeztem sulival egyből kiköltöztem és amíg tisztán minimum nem keresek 400 ezret otthon addig biztos nem megyek haza

  Antal SzabóAntal Szabó5 hónapja
 • Csak úgy halkan hozzátenném, hogy 8 éve élek külföldön, ezalatt az idő alatt majdnem 75%-kal emelkedett a nettó fizetésem. Az élelmiszer árak jóval alacsonyabbak, mint MO-on (legalábbis ott, ahol én élek), a fizetésem 3-szorosa annak, mint MO-on lenne (vagy talán 4 is van az). Az albérletdíjak kábé a mostani vírushelyzetes BP-tel egyenlőek. Persze, ami nem alapszükségletnek számít, azok klasszisokkal drágábbak (szépségipar, szórakozás, éttermek). De azok, amik ahhoz kellenek, hogy élj (lakhatás, bevásárlás, technikai eszközök, ruházat), sokkal olcsóbbak, mint MO-on.

  maraxushmaraxush5 hónapja
 • Így van magyarországon nincs értelme dolgozni.

  Bogdan IstvanBogdan Istvan5 hónapja
 • Kárpátaljai magyarként élek Magyarországon, immár lassan 5 éve. Sok dolgot átéltem, és megtapasztaltam már, amiket külföldön is (nem csak Ukrajna), ezért van viszonyítási alapom, ha nem is sok, de legalább van. Gyerekként mindig arra vágytam, hogy az anyaországban éljek, és ez most sincs így! dolgoztam külföldön, van tapasztalat több országból is ilyen téren, ha nem is általam, akkor valamely családtagom által. A több éves tapasztalatokat leszűrve nem változott meg a véleményem, itt szeretném leélni az életemet. Ezt nem amiatt mondom, mert olyan nagyra tartom az országot, és "imádom" a vezetőivel együtt. Én csak magyar vagyok, büszke és hálás is vagyok érte, és magyarként is szeretném leélni az egész földi életemet. Sokszor megkaptam, hogy ilyen meg olyan ukrán vagyok, és hogy "mit keresek én itt? Húzz vissza Ukrajnába és ott dirigálj!", de még egyszer kihangsúlyozom, magyar vagyok! Magyar a nemzetiségem, és ez nem semmi! Ha a történelmet nézzük, véleményem szerint nekünk van a legbecsesebb történelmünk! Voltak dicső időszakaink, és voltunk mások által elnyomva, de mindig felálltunk a földről! Számomra ezt jelenti magyarnak lenni! Nem akarok elmenekülni, hanem szeretnék valamit tenni az országért, és a többi itt élő magyarért. Nem tökéletes az ország, és a videóban felsorolt dolgok szerintem korrektek is, rendben vannak. Panaszkodhatnánk napokat, és éveket is a politikáról, egészségügyről, stb. és azzal mi lesz jobb? A mai nép szinte lázad, és itt ott jogosan, de mégis van valami, amit sokan elfelejtenek: a panaszkodás, a lázadás, a hőbörgés semmi jót nem hoz, ha nincs mögötte tett, ha nem tudunk, vagy nem akarunk változtatni a dolgokon. Addig, amíg nincs jobb, addig a lázadás csak konfliktusokhoz vezet, a konfliktus viszályt szít, az pedig káoszt szül, káoszban pedig nem lehet fejlődni. Igazságtalannak tartom azt, hogy más európai országokhoz viszonyítjuk Magyarországot, főképp úgy, hogy a legfontosabb tényezőket kifelejtsük a számításokból. Ilyen például az, hogy a történelmet tekintve minden válság után Magyarországnak mindig jóval nagyobb hátrányból kellett felépülnie, mint a többi országnak. Hogy mit értek ezalatt? Csak vegyük az elmúlt 100 évet: Trianon! Mondanom sem kell, hogy mi kaptuk a legnagyobb büntetést, és a legnagyobb hátrányt is ezzel együtt, hisz az ország elvesztette leggazdagabb részeit. De hogy nem menjünk olyan messzire, ott van a 2008-as világválság is, aminek a végeztével nem csak hogy nincstelenül, de méghozzá eladósodva kellett újból felzárkózni a többi országhoz képest. Nem mondom azt, hogy most minden rendben van, de legalább van változás, és több tekintetben pozitív irányba. Igaz, ezek a pozitív változások nem olyan mértékűek, mint más országokban, de ne felejtsük ki a számításból azt sem, hogy honnan kezdődött, és hogy miből lett ez megvalósítva! Panaszkodjunk kevesebbet, és tegyünk többet! ;)

  Matthew Mark IllyesMatthew Mark Illyes5 hónapja
 • Atis, szépen kérlek, hogy készits videót külön a Korona vírus tagadókról, hogy mért hisznek ezekbe az össze esküvés elméletekbe olyan sokan!!!! Szinte minden embert érdekelne szerintem . Kérek minden más személyt ha szeretne ilyen videót akkor likeolja, hogy eljusson ez az üzenet Atishoz. Minden like számít..

  ÉnvagyokÉnvagyok5 hónapja
 • csak az USA

  Fley GoatFley Goat5 hónapja
 • Tipikus Marx körúti értelmiségi

  Tamás KovácsTamás Kovács6 hónapja
 • Végre egy videós, aki rendszerint megmondja a frankot, illetve nem beszél félre úgy, mint ahogy vele ellentétben sokan mások. Ez pár videó megnézése során megállapítható. Továbbra is kívánok sok-sok ilyen érdekes témájú hasznos videót a feltöltőnek! Egy mondatban viszont javítanám a fent látható videó tartalmát. Magyarország NEM a 4 helyen szerepel az európai tagállamokkal szemben. Sajnos már egy jóideje csak a 2. helyen kullogunk, mögöttünk Bulgária mindössze 0,2 %-kal elmaradva, akik ráadásul jóval alacsonyabb népességgel rendelkeznek.mint mi. A témával kapcsolatban megtalálható részletes leírás, illetve egyszerűen leolvasható táblázat, amely biztos forrásból eredő, pár hónappal ezelőtt készült statisztikai adat.

  Diamond BlackDiamond Black6 hónapja
 • Ha valami nem tetszik ebben az országban, el lehet húzni máshova a picsába :)

  horvath94horvath946 hónapja
  • Látom nem jutott el az agyadig a videó lényege. De ilyen profilképpel mit is vártam tőled.

   Free Alexei Navalny! - Свободу Навальному!Free Alexei Navalny! - Свободу Навальному!2 hónapja
 • Én nem tudom mert mindig szemetet az utca legszívesebben mindent ami rosszat tesz a kőrnyezetnek megváltoztatnám

  Szalonnás GergoSzalonnás Gergo6 hónapja
 • Szerintem büszkék lehetünk magyarságunkra! És ez a videó nem független, alapból ahelyett, hogy azt mutatná be, hogy miért jó, jön a “merjünk kicsik lenni”. Kifejezetten néztem a videóidat, de itt először bedobod a stadionokat stb. Aztán fel vagy háborodva, ha kiakasztasz vele hozzászólókat. Ajánlanék neked egy értelmi intelligencia kurzust👍 alap esetben az ellentétes vélmenyényűek, sőt még a durvább hozzászólásoknál is etikus kitakarni a reakció videódban a neveket. Engem eddig csak a felesleges káromkodásaid zavartak, bár lehet csak a nézettség miatt csinálod, de teljesen hiteltelen lettél! Vállaldd a véleményed. Baloldali szeretheti az országát, de te 10 jó dolgot nem tudsz felsorolni. Nagyon szereted! 👍

  Right2LaughRight2Laugh6 hónapja
 • Nagyon jó videó lett

  János HolczerJános Holczer6 hónapja
 • Te alávaló hazaáruló. Gratulálok így kell elüldözni a fiatalokat Magyarországról. Senkiházi mocsadék.

  nimerhodexnimerhodex6 hónapja
  • @Axel Preston Elösször is én református vagyok és elitélem a katólikus egyház csalakedeteit. A református egyház sohase követett el ilyen szörnyűségeket, de az sem tökéletes. Kérlek szépen mondjál nekem 3 olyan országot amit teljes egészében megszált a szovjet unió és jobb gazdasága van mint nekünk. Ez a tökéletes példája az önzőségnek. Mondok egy példát: nem magunkért tanulunk, hanem a gyerekeinkért, hogy majd el tudjuk őket tartani. Nem magamért maradok a hazámban hanem azokért akik meghaltak EZÉRT az országért. Egyébként a 30-ból 4 évet elvesz gyurcsány kormány ami csak lopta az ország pénzét.

   nimerhodexnimerhodex3 hónapja
  • Ja meg a kommunisták mikór elmentek még jól kirabolták az országot. A 0-ról kell felálnia Magyaroszágnak. 30 év erre nem elég

   nimerhodexnimerhodex3 hónapja
  • Mindig megakartam lérdezni egy muzulmánt, hogy, hogy tud egy olyan vallást követni melynek "terjesztői" csecsemőktől kezdve a nőkön át mindenkit gyilkolta aki nem muzulmán. Mellesleg a gazdaságról egyértelmüen trianon tehet. Beismerem a gazdaság nem jó most Magyarországon, de nem el kell menni innen hanem a lehető legtöbbet tenni azért, hogy ez megváltozzon.

   nimerhodexnimerhodex3 hónapja
  • A józan és? Neked elmentek ottnhonról. Csak egy rohadt "béke"diktátum miatt szenvedünk hátrányt. Nekünk van a legdicsőbb történelmünk, a középkórban Magyarország európa aranyának 2/3-dát tette ki. Ha picit tanulmányoznád a saját történelmedet büszke lennél arra, hogy magyarnak születtél. Én az vagyok. Ha Magyaroszág nincs most muzulánok lennék. Az ilynek miatt tartunk ott ahol.

   nimerhodexnimerhodex3 hónapja
 • Mind igaz amit felsoroltál, de az a legrosszabb, hogy a kormány nem tesz semmit ellene.

  Lucu PozsgaiLucu Pozsgai6 hónapja
 • 1 bites aggyal mint amilyen neked is van könnyű fikázni. De mivel se agyad se ötleted nincs ezért semmi megoldási javaslatokat se tudsz benyögni. Széthúzásra bárki képes még te is. De csak kevesek kiváltsága jobbá tenni a társadalmat, valamit tenni is másokért. Tanulság - húzd le magad a wcn.

  Slezak Attila ZoltanSlezak Attila Zoltan6 hónapja
  • @Zsigike Bármelyik kretén fel tudja sorolni ezeket, de ahhoz több ész kell, hogy megoldást találjon valaki. Ebben a negatív hangvételű videóban semmi hasznos sincs. Akkor lenne értelme, ha javítani akarna a helyzeten nem ezerszer hallott süket sztereotípiákat ismételgetne papagáj módjára.

   Slezak Attila ZoltanSlezak Attila Zoltan2 hónapja
  • Ember, milyen javaslatokra vársz egy olyan videóban, amiben csak 10 okot mond el, amiért rossz Magyarországon élni? xdd Vicces vagy nagyon.

   ZsigikeZsigike2 hónapja
 • Péntek van!?! ISZUNK!!! Hétfő van!?! ISZUNK!!! Átmentél!?! ISZUNK!!! Megbuktál!?! ISZUNK!!! Hát őőő.... ISZUNK!!! JustVidman :D

  Ádám DangÁdám Dang7 hónapja
 • Miért költöznék ki? "ELMÚLT TÍZs* Év" *Direkt írtam így

  Antal 987Antal 9877 hónapja
 • Szia! A gapminder statisztikái szerint a gengszerváltás kb. olyat ütött rajtunk, mintha elveszítettük volna a 3. világháborút. Ehhez képest gyurcsány és 2008 már kisebb tragédia volt, gazdasági lag 56-tal összemérhető. Érzékeny reakciókat kapsz, mert mint ahogy az a következő videóban is elmondtad, volt it minimum 120 év ami rendesen kikezdte az identitásunk maradékát. Sokan az éveket inkább 48', Mohács vagy Mátyás halála óta számítják, míg van olyan is aki a "kereszténység felvétele" óta, de ez egy külön téma ami megérne pár misét. Ezt is rendbe kell ahhoz rakni, hogy a legyen annyi önbecsülés, hogy aztán nem esszük-isszuk hülyére magunkat. Másrészt a helyedben nem csak a problémákat, hanem az lehetséges okokat és megoldásokat is tárgyalnám. 1. elhízás; a neandervölgyi génkeveredés hajlamosító hatása mellett a napi háromszori/ötszöri étkezés mítosza és a gazdaság kiherélésével beáramló külföldi szemét kombinációja a lehetséges ok. Ehhez képest még mindig a disznótoros paraszt archetípusa pörög a médiában. Megoldás lehet az erős minőség ellenőrzés, fókusz a magyar termékeken, és az éhezés. Igen, az étkezések számának csökkentése, kevesebb mint 8 órába sűrítése, a böjt, azaz szó szerint CSAK VÍZ, mert erre vagyunk tervezve, nem állandó evésre. A felsorolt betegségek többsége összefüggésbe hozható a különféle stresszhatások által kiváltott gyulladásos betegségekkel, és a mentális egészség programok mellett (pl. vallás!) ld. Prof. Martin L. Pall; NO/ONOO- cycle diseases, azaz kémiai (ptsd, permetszerek, adalék anyagok, tartósítók, egyéb háztartási vegyszerek, glutén, tejcukor és egyéb étel allergiák...stb) és elektroszmog (WiFi, 4G, 5G...) túlérzékenység. Megoldás az otthon főzés. Vagy például az évezredek óta meghatározó hazai halfogyasztás visszaépítése. Megoldás a szauna és nyomelem-vitamin kultúra, azaz szó szerint a C-vitamin kilós kiszerelésben a polcon (persze ez kevés, sokkal összetettebb a téma) és orvosi beutaló szaunára, masszázsra, gyógyvíz terápiára...stb. Bár egyesek szerint ez hosszú folyamat a generációkon átívelő epigenetikus öröklődés miatt, hacsak nincs erre valami (titkos) "fegyver". Öreg prof. ismerősöm szerint a szív és érrendszeri betegségek megelőzésére vagy gyógyítására már évtizedek óta megvannak a megfelelő kezelések (Q1, Q10, szelén, cink, omega3), ehhez képest mérgező statinokat, meg pl. gyomor problémákra Salvus víz helyett savlekötőket nyomnak az emberbe. No persze a másik prof. ismerősöm mellett ő is megemlítette, hogy az étkezési só és a műtrágya esetében teljes kálium mentességre lenne szükség. (A permakultúra, kertmagyarország, ártéri és pallag-gazdálkodás, mélymulcs...stb is ide kapcsolódik.) A testmozgás vagy sport önmagában nem elég, sőt még káros is lehet bizonyos biokémiai folyamatok esetében, pl. éhezéskor. 2. Alkoholizmus - önbecsülés. Megoldás lehet a fentebb említetteken kívül a kulturált borfogyasztás, az erős minőségellenőrzés és egyes áruház láncok komoly büntetése vagy kitiltása, és gazdasági intézkedésként (ha még lehetne) védővám és adóemelés. Nem az a gond, hogy iszunk, hanem a mennyiség és a minőség. 3. Halálozások, születések. Jéghideg matematika. Fiatalként én is úgy gondolkodtam, hogy majd elég lesz 1 gyerek valamikor később. Aztán jött a valóság, a kegyetlen küzdelem, meg a halál. Akkoriban nekem is ellenszenves lett volna egy hasonló kampány, de most már másképp gondolom. Apaként te is másképp fogsz erre gondolni. Ld. még az előző kettő pontot. Talán a férfiak szerepének tisztázása és a közoktatásba való beemelése fontos lenne, ld. pl. Jordan Peterson. 4. A depresszió és az egyéb mentális problémák egy része is (az első pontban említett genetikai hajlam mellett) gyulladásos betegségekre vezethető vissza, de sokat kell még dolgozni az önbecsülésünkön is. 5.-6. Az egészségügy (és az azzal összefüggő halálozások). Az egészségügy (amiben párszor én is majdnem otthagytam a fogam) fizikai állapota mellett sokkal szomorúbb dolognak tarom a szakképzés és a szakemberek elvándorlásának problémáját, és az ebből fakadó orvoshiányt. A szakma úgy gondolom morális válságban is van, túlságosan a nagy nemzetközi cégek szorításába került. Orvoshiány van nyugaton is, pedig évtizedek óta látszott, hogy a sok idős orvos nyugdíjba vonulásával és az agyelszívással ez a helyzet fog majd előállni. Pl. a doktornő adminisztrál gyógyítás helyett, és elmondja, hogy az egészségpénztár miatt meg _kell_ kérdeznie, hogy adjon-e antidepresszánst. Konkrét (végig beszélt) terápia helyett. Merthogy azt a pénztár nem támogatja, csak korlátozottan. Nekem elmondja, gondolom másnak meg szó nélkül felírja a tablettát. Ld. szintén fentebb. A megfelelő terápiához kell a megfelelően képzett orvos, és az, hogy a gyógyítással tudjon foglalkozni, meg is éljen és ne kelljen tartania a zsebét (korrupció). Ebben az irányban is épp történnek pozitív lépések, nemde? 7. Oktatás... no itt már eddig is sokat segítettél a videóiddal, hiszen van egy általános "hülyeségkultúra". Saját oktatási tapasztalataim alapján is mondhatom, hogy nálunk a nyelvtant és a történelmet sürgősen rendbe kell tenni, ez utóbbira meg is történt egy viszonylag korlátozott kísérlet mindenféle hörgéseket kiváltva. De az elmúlt évtizedekben a matematika és az informatika is félrement pár helyen, jó lenne ott is frissíteni. 8.-9. Fizetések. Adózás. 41%-nál járunk, de van-e terv? Van-e javuló tendencia? Vagy negyedévenként-évente infláció és megszorítások? Mondjuk az nemzeti, állami, kormányzati vagyon visszaszerzése(!), a pártvagyon és finanszírozás felülvizsgálata, a korrupció visszaszorítása vagy a saját innováció megindult-e? Esetleg az egykor Kubának és a ruszkiknak felvett "rejtélyes módon" óriásira hízott államadósság csökkentése? A felvett IMF kölcsön visszafizetése... ja az megvolt. Egyébként meg vallási alapon nem szedhetnének tőlünk kamatot, de az megint egy másik hosszú történet. Majd talán egyszer megírom könyvben. Adózás; amikor cégem is volt és munkavállaló is voltam kész rémálom volt az adózással összefüggő adminisztráció, pedig én még fizettem is érte, nem is keveset. Gondolom ez már - "söralátét" - csökkent némileg. Az adó mértéke meg az előzőek (1-9) függvénye is. Egyébként hány stadion jön ki a 4-es metróból? Vagy a cukorgyárakból és a hozzá kapcsolódó beszállítókból és feldolgozóiparból? A konzervgyárakból? A libatenyésztőkből és a rájuk épülő feldolgozó iparból? A vallás mellett egyébként még a nemzeti sport is jó dolog a nép mentális egészségének javítására, pl. ott volt az Úszó VB, és én is ott voltam családostól! Az olimpia megtorpedózását az én korosztályom már soha sem fogja megbocsájtani... 10. Korrupció. A komcsik alatt általános. Utána is az adócsalás. No meg a "megélhetési bűnözés", ahol többnyire attól loptak akinek amúgy is kevés volt. Külföldön el se tudtam magyarázni, hogy mi az. A másik alternatíva meg az éhezés volt. Vagy mondjuk kirúgtak volna. Hogyan harcoljunk a korrupció ellen, ha "elévült" és a parlamentből vigyorog az illető? És mondjuk nagy hangon szidja valamelyik korrupciós ügyet? Vagy, ha kimondottan nem igazságszolgáltatás van, hanem jogszolgáltatás, meg az ember természetes jogérzékét elképesztő módon sértő és több botrányt is kavaró kettős mérce? A bírói, ügyvédi és ügyészi szakmákra is ráférne a megújítás. Egy nyugdíjas bíró ismerősöm elmondta, hogy megkérdezte a bírótársait, hogy mégis mi a fenét akartok még? Állam az államban, kontroll és fék nélkül. Egy másik bíró ismerősöm meg halálba itta magát. Amíg a vérbírók félmilliós-milliós nyugdíjakat kaphatnak, külföldről meg áramlik be az idiotizmus/identitáspolitika, és ha a kormány reformmal próbálkozik, rögtön jön kórusban (kórosban) a másik oldalról a diktátorozás, nehéz bármit is elérni. A popkultúra (és pl. az amerikai politika) gengszterimádata, vagy a megválasztott drogos/kurvázó és maffia/cégek/ngok által fizetett/sakkban tartott honatyák/polgármesterek se segítenek különösképp... Kiköltöztünk. 2006-ban a rendőrök felvettek mindenkit, a jogosan felháborodottakat és a randalírozókat is, kis kézi kamerákkal. Pár hét múlva a szadeszes főnököm üvöltött, hogy kibelez ha nem teszem azonnal a felmondásomat az asztalára, és hogy legyek ott tíz percen belül a betegszabiról, meg hogy elintézi, hogy többet az életben ne kapjak otthon munkát. Most meg arról beszélnek, hogy "káosz" meg "tisztogatások" lesznek, ha az ellenzéki horror-konglomeráció "visszaveszi" a hatalmat. Talán neked kéne indulnod a választásokon, ha összegyűjtöttél már pár százmilliós tartalékot.

  mihalammmihalamm7 hónapja
 • Igyekezzünk pozitívak lenni. Mást nem tudok hozzáfűzni.

  Gábor MészárosGábor Mészáros7 hónapja
 • Te is aztán rohaddtul félre értelmezted Budaházyt, csakúgy, mint Dancsó. Nem is csoda, hogy Peti ott tart, ahol van ma, még Puzsér is csinált videókat ellene.

  Balázs TimárBalázs Timár7 hónapja
 • Utálom azt hogy Magyar vagyok de jó lenne ha amcsi lennék

  Full GtaFull Gta7 hónapja
 • Hmm. Az összes probléma megoldható lenne ha egy normális kormány jönne létre!

  BenőBenő7 hónapja
 • A jólét relatív. Mindenkinek mást jelent és mástól függ. Valakinek az anyagi jólét a fontosabb, valakinek a család közelsége. Valaki csak utazgat a világban, hogy soha ne kötődjön, valaki nem tudja elhagyni a barátait és a megszokott környezetét. Persze a kényszer nagy úr mindegyik helyzetben.

  Helga BartókHelga Bartók7 hónapja
 • En szekely vagyok Csak ugy halkan mondom hogy ha megfigyelitek Romania mindenbe minimum eggyel lentebb van mint Magyarorszag :)

  A PallA Pall7 hónapja
 • 1 oka van amiért jó. Mert Románia még rosszabb...

  Benedek MatolcsiBenedek Matolcsi8 hónapja
 • Csoringer pacalzabalo szelhamos alkesz kishitu birka kommunistak. Soha nem mennek vissza

  Nemeth JanosNemeth Janos8 hónapja
 • Magyarország nem csak egy kurvára szar ország, hanem ráadásul menthetetlen is, mert annyira sötét a lakosság, hogy semmilyen összefüggést nem fognak fel. Cserébe viszont agresszívek és rosszindulatúak.

  blista2blista28 hónapja
 • Nyugdíjkorhatárt mégis felemelték mondván hogy sok a nyugdíjjas

  Mátyás LambekMátyás Lambek8 hónapja
 • Totál igazad van!

  Márton PappMárton Papp8 hónapja
 • 2:48 Világszinten a 4. helyen állunk elhízás tekintetében. Tényleg? Én úgy látom, az ötödikek vagyunk. Ez se nagy büszkeség, de azért, na.

  Kriszta RostásKriszta Rostás9 hónapja
 • Az elhízás nem igaz

  Mihály NagyMihály Nagy9 hónapja
 • Szerbiabol koltoztem Magyarorszagra. Szerbiaban 'gazdag' nak szamitottam mivel programozo vagyok es kb 1 milliot kerestem ott is mint itt per ho. Szerbia szarabb hely mint Magyarorszag. Sokall olcsobb minden, es a megelhetes. Itt ugyan annyit keresek kb, es 3x tobb elmegy ugyanarra (kaja, alberlet, stb) mint ott. Amiert tetszik itt, azert van hogy NEM ERZEM MAGAM VENDEGNEK. Hiaba volt az magyar fold, ott azt ereztetik a szerbek hogy "ah ez egy magyar"... amikor ott eltem, magyaroknak, "SZERB" voltam.. de a szerbeknek, nem voltam szerb. HONTALAN. Ezen kivul, jo hogy minden magyarul van es nem eroszakoljak ram a vad kulturajukat, az orditozo stilus beszeduket amirol a Szerbek hiressek, valamint a sok hulye kulturalis dolgaikat amit ki nem altam ott. (Peldaul hogy mindenhova kell egy ismeros, meg ha csak egy szemelyit szeretnel igenyelni mert a regi lejart..) Magyarorszag nem tokeletes, katasztrofa itt hitelt felvenni, katasztrofa az adozasi szempontok, katasztrofa hogy nincs "FREE SPEECH" vagyis nem mondhatod azt ki amit gondolsz mert jonnek a rendorok, vagy buntetest kapsz, vagy fejlejent valaki. Ebbol jut eszembe, a magyarok IMADNAK fel jelenteni es mindenert problemazni (ez nem tapasztalt szerbiaban). A magyar emberek nagyon nagyon nehezen baratkoznak, mindha lenne egy 10 meter magas fal, es minden talalkozas utan 1 sor tegla le jon, es vagy tobb honap, vagy tobb evig tart mire a kerites lebomblik es 'lehet baratkozni' -- ez szerbiaban kontra, be koltozol egy lakasba, egybol hiv a szomszed at egy palinkara hogy meg unnepeljetek hogy uj szomszed van a hazban. Na most ennyi jut eszembe :) Ekezetekkel nem irok mert Szerb vagyok (LOL csak vicc) inkabb azert mert angolul irok 99% idoben (programozo vagyok ahogy emlitettem az elejen)

  Anette BergAnette Berg9 hónapja
 • Az a baj, hogy amikről beszélsz, azok nagy része inkább tünet, mint probléma. A tüneti kezelés pedig tudjuk, hogy csak látszat.....

  Tünde MózesTünde Mózes9 hónapja
 • Akkor ne legyél magyar. Bárhol van lehetőség élni az EU-ban.

  Mária MolnárMária Molnár9 hónapja
 • Senkinek nincs annyi hazaarulo szemetje mint M-orszagnak. A magyar politikusok elmennek Brusszelbe ocsarolni sajat hazajukat. Menjetek Eszak Koreaba, majd megtudnatok es megismernetek a poklok poklat. A media egyetlen celja mindenkit eluldøzni, hogy a betolakodo søpredek elfoglalja a kiuresedett falvakat, varosokat. Ebredjetek meg nem kesø!!!!

  Zoltan LanyiZoltan Lanyi9 hónapja
 • Én odahaza azt utáltam, hogy a kollégák a munkahelyeken elég agresszívan belepofáztak, belemásztak a magánéletembe, szinte a befogadás függött attól, hogy mennyit beszélek róla. 12 éve, amióta Hollandiában vagyok, úgy tapasztaltam, hogy sokkal toleránsabbak ilyen téren. Valamint: Tudnak örülni a másik sikerének. :)

  Norbert TothNorbert Toth9 hónapja
 • Ezt az országot az elmúlt századokban kirabolta a Török, az Osztrák, a Német, a Cseh, a Szlovák, a Román, a Szerb, az Orosz,a komcsik. Elvették az ország kétharmadát, és még jóvátételt is fizettünk. /nem keveset/ És még most is rabolják! Honnan lettek a magyar milliárdosok, gyártulajdonosok? Hogy nyugaton jobban élnek? Szétlopták a világot! Kifosztották a gyarmatokat! Ti meg kimentetek szolgának. Megcsináljátok, ami a helyieknek alantas. Itthon meg elnéptelenednek a falvak.Ne érdekeljen benneteket!. Még a neveteket se meritek vállalni. Ne gyertek haza!!! Maradjatok ott ahol vagytok!!!! Nem hiányoztok. "Inkább kevés oroszlán, mint sok nyúl" Szüleitekről, nagyszüleitekről gondoskodik a falugondnok, eltemeti az önkormányzat.

  Imre BoczorImre Boczor9 hónapja
  • Pont ez a gond, hogy a sok gyökér nyúl marad itt így nem is fognak jobb irányba változni a dolgok. Persze, hogy inkább sokan úgy döntenek, hogy inkább külföldre mennek minek szenvedjenek itt a sok gyökér idióta rohadék barom miatt. Ezen kéne elgondolkodnod és nem nyafizni azon, hogy külföldre mentek. "Ne gyertek haza!!! Maradjatok ott ahol vagytok!!!! Nem hiányoztok." Te is csak arra vagy jó példa, hogy sok a rohadt gyökér Magyarországon. Nélküled is csak jobb lenne.

   HUNCSA1HUNCSA1Hónapja
 • Szeretek Magyarországon, a hazámban èlni. ♥️🇭🇺

  Pèter SalamonPèter Salamon9 hónapja
 • 1 beteg társadalomba teljesen felesleges az egességügyről beszélni!

  lászló szabólászló szabó9 hónapja
 • Hát aki ez után nem úgy érzi hogy szar az ország, akkor ....

  Ádám TötösÁdám Tötös9 hónapja
 • Fideath

  Sándor TrashőfiSándor Trashőfi9 hónapja
 • Én személy szerint mindig úgy láttam, hogy Magyarország olyan mint a Diablo 2-ben a hell szint (noha több mint 10 éve nem játszok) a környező országok pedig a normal szint. Megértem, hogy sok embert ez kiábrándít és elkeserít,de engem valahogy ösztönöz, hogy itt is megcsináljam. Persze ez személyiség függő,de én szeretném azt hinni,hogy a jövő a mi kezünkben van és ha jó példával járunk akkor annak lesz hatása.

  Lajos SzékelyLajos Székely9 hónapja
 • Apám sokáig ment más országokba köztük van Magyarország is, egyszer pedig mesélte hogy amikor valamikor ott volt Magyarországon akkor románnak hívták csak azért mert itt Romániában él. Egyszerűen szörnyű hogy ilyen emberek is léteznék... És neirjátok hogy: He te csak eszt azert irod me roman vagy(direkt írtam így) Én szeretem Magyarországot de Romániát is mert itt élek tudom milyen itt élni. Tehát hogyha nem tudjátok milyen más országban élni akkor ne írjátok hogy vannak rosszabbak is.(Nem tudom hogy egyáltalán van-e ilyen komment, úgyhogy az is lehet hogy hiába papolok itt kommentekben.) És ezzel pedig nem azt akarom mondani hogy Románia jobb, egyáltalán nem, én csak leírom a véleményemet.

  Akos KovacsAkos Kovacs9 hónapja
  • @HUNCSA1 Erdély és románia határán, Sepsiszentgyörgyön.

   Akos KovacsAkos KovacsHónapja
  • Na várjál Romániában élsz vagy Erdélyben? Nem mind1.

   HUNCSA1HUNCSA1Hónapja
 • Szép nagyon magyarország meg ezerszer jobb szerintem mind románia

  Sego TapSego Tap9 hónapja
 • Miért nincs előttünk Oroszország az alkoholisták listáján?

  BOTONDBOTOND9 hónapja
 • Nekem volt olyan "szerencsem", hogy Romaniaban szulettem, nottem fel es elek. Rengetegszer hallom a magyarorszagi magyarokat a korhazak allapotarol es az egeszsegugyrol panaszkodni... Hogyha szerintetek Magyorszagon rossz a helyzet ebbol a szempontobol, meghivlak titeket ide Romaniaba, hogy látogassátok szepen vegig a korhazakat! El sem tudjatok kepzelni, hogy mi van ebben az orszagban. Vagy jobban mondva, mi nincs! Halvany gozom sincs, hogy Magyarorszagon mi a helyzet, de Romanianal rosszabb nem lehet ebben 100% biztos vagyok! Barmi is van Magyarorszagon Romaniaban minden 1000x rosszabb. Romania = Europa Afrikaja Udvozlok mindenkit Erdelybol ❤😉😏

  Ben DoverBen Dover9 hónapja
  • "Romania = Europa Afrikaja" Azért ebbe ne legyél olyan biztos. Ne feledd még vannak délebre európai országok.

   HUNCSA1HUNCSA1Hónapja
 • 5:26 - Es Romania szamai is rosszabbak!

  Ben DoverBen Dover9 hónapja
 • Akkor mi a szarnak élsz itt, ha szar magyarnak lenni? Elfelejtkezel valahogy te is arról, hogy bankárok és gyártulajdonosok tették tönkre a hazámat. Valahogy mindenki ki szokta hagyni ezt a tényt. Te is videók gyártásával keresel pénzt, koldulással és nem munkával. Szégyen vagy ember, hogy saját nemzeted sértegeted és ezzel beállsz a sorba a többi söpredék közé. Miért felejted el, hogy ki az aki kizsákmányolja a kisembert? Mondjuk értem, hogy miért. Te is mások lehúzása által gyarapodsz. Ezért iratkoztam le rólad, a szaros csatornádról.

  Geopolius TábornokGeopolius Tábornok9 hónapja
 • Administrative burokracia.

  SAM GrunbergSAM Grunberg9 hónapja
 • Igen, ez a nagy baj, hogy az amúgyis alacsony fizetéshez nagyon magas adó társul. De a 41% is kérdéses, igaz régebbi példám van, de amikor itthon 2012ben 93000ft volt a fizetés (minimálbér ofc) akkor Ausztriában 320ezer ftnyi eurot adtak ugyanazért a munkakörért és ugyanannyi munkáért. Ha így nézem még a 1/3-át se érte el a magyar fizetés az ottaninak.

  Lord KROKLord KROK9 hónapja
 • Tökéletesen összegezted miért hagyják el az országot ilyen sokan! A videó végén említed, hogy "csak úgy lehet pozitív változásokat hozni hazánkban, ha tisztában vagyunk a hiányosságaival". Milyen pozitív változásra gondolsz amikor gennyes társadalmunk csupán 38%-a ítéli el a korrupciót? Ezek elvek amikkel generációk nőttek fel, sorolhatod nekik a tényeket és a hiányosságokat...

  Dederick WadeDederick Wade9 hónapja
 • 5:29 itt is ötödik, kiégek

  VÉGIG YTVÉGIG YT9 hónapja
 • 2:46 5 odik

  VÉGIG YTVÉGIG YT9 hónapja
 • This is all true, but it is up to the Hungarians to do something about these problems. Hopefully young people like this one will improve on thees shortcomings. Also, there should be a 10 positive things about Hungary video to balance these statistics.

  Nicholas JanosyNicholas Janosy9 hónapja
 • Csak tíz indok? Én százat is fel tudnék sorolni kapásból...

  TheLambdaTeamTheLambdaTeam9 hónapja
 • Eddig gondolkoztam, hogy a jövőmet hol szeretném kialakítani, de ez a videó nagyon elgondolkoztatott azon, hogy krvára nem ebben az országban kéne maradnom.😀

  아미래가아미래가9 hónapja
 • Ha indulsz a választásokon, rád szavazok. :)

  Ágoston VasasÁgoston Vasas9 hónapja
 • Szeretem hazàmat és szeretek Budapesten élni. Egész életemben dolgoztam és szeretem a munkámat. Mindig optimistán álltam az élethez.Soha nem voltam párttag, nem vegzált soha senki ,nem pénzeltek a szüleim,de szeretet vett körül. A férjemmel 45 éve élünk együtt ,házat építettünk ,két gyereket neveltünk és mindenünk meg van a boldogsághoz. Nem nyafogni kell, hanem fel kell építeni az életet és nem kell várni a sült galambot és másra irigykedni. A boldogtalansàg és a pesszimizmus nem visz semerre sem .

  Istvánné FataIstvánné Fata9 hónapja
  • Az ilyen idióták se szolgálják az előrejutást.

   HUNCSA1HUNCSA1Hónapja
 • 1O OK HOGY NEVED SZÁDRA MAGYARORSZÁGOT EZ AZ ORSZÀG TELJESSEN ÉLHETŐ NE PAZAROLJUNK FIGYELJÜNK AZ EGYSZERÜSÉGRE LEGYÜNK HŰ MAGYAROK JÓ MAGYARNAK LENNI

  Ánes Némethné SimóÁnes Némethné Simó9 hónapja
 • Én 15 millió okot tudok, amiért jó magyarnak lenni.

  Mátyás LantosMátyás Lantos9 hónapja
 • Az itt élő emberek többsége szerencsére tisztességesen dolgozik és próbál ebből tisztességesen megélni. Semmi mást nem szeretne, csak a becsületesen elvégzett munka után lakást venni, jól élni, együtt lenni a családjával, és a saját maga örömére költeni el a megkeresett javakat. Sajnos ettől a nagy többség fényévekre van.

  fulcimpafulcimpa9 hónapja
 • Erdélyi vagyok 2015 - ig éltem ott 36 éves koromig Se bíztosítás se fizetett szabadság, gyakorlatilag biciklit nem tudtam venni, pedig dolgoztam. 2015 ben érkeztem Magyarországra, 5 év alatt az élettersammal vásároltunk házat (hitel nélkül) van autó, letett pénz, valamint minden évben nyaralunk pedig csak gyári munkások vagyunk. Lehet az a titka, hogy évtízedekig nyakig gázoltam a kakiba, így hogy most csak derékig ér nagyob a lendület. (:

  Laszlo KemenesLaszlo Kemenes9 hónapja
 • Lol mo be like fos Romania forever Iratkoz fle

  Garflelf GarfunkelGarflelf Garfunkel9 hónapja
 • Egy ok amiért rossz itt élni Fidesz

  D My tubeD My tube9 hónapja
 • A dislike-olók vajon mire gondolnak? Ők másképp tudják ezeket az adatokat?

  Szandra ZoldSzandra Zold9 hónapja
  • Orbán rajongók és azok akik folyamatosan elhazudják a valóságot.

   HUNCSA1HUNCSA1Hónapja
 • Ausztraliaba elek. 1979-ben hagytam el Magyarorszagot. A volt fiatal tarsaim magyarorszagon alkohol, nikatin mergezesekben reges regen meghaltak. En megertem 65-evet a csaladban 54-ev volt az atlag eletkor. Az anyam is alkoholista volt. En sem voltam kepes korlatokba zarni az alkohol fogyasztasat. Vegul is rajottem arra, hogy a biztonsagos mod megszabadulni az alkohol meregtol ugy, hogy teljesen visszautasitom az alkoholt es helyetesitem gyumolcs levekkel. Erre igyunk napsugaras narancslet. Mosoly es derulatas..../// Udv. Perth - bol....///

  Riko MagyarRiko Magyar9 hónapja
 • Egy történelemkönyvet csapjál fel és olvassad át a 20. századot újra.

  Daniel MirkDaniel Mirk9 hónapja
  • Fogd meg a könyvet tudod jó mélyen magadnak. Ne felejtsd közbe izomból megforgatni. Nem kár érted. Amíg a nép nem köti fel ezeket a férgeket addig nincs történelmi hivatkozás, mert az csak a felelősség hárítása.

   HUNCSA1HUNCSA1Hónapja
 • Egészségügy: de most van sok lélegeztetőgép sok milliárdért, amiket valószínűleg jó drágán sikerült beszerezni és nincs rájuk szükség.... A beszerzést sok esetben korábban kereskedéssel, egészségügyi berendezésekkel nem foglalkozó cégek bonyolították le (korrupció?). De hát valakik ismét jól jártak... www.napi.hu/magyar_gazdasag/kethavi-egeszsegugyi-kiadas-ment-lelegeztetogepre.709840.html

  Gábor PolzGábor Polz9 hónapja
 • Na és mivan Afrikában? Inkább szerencsések legyünk!

  WladynoszWladynosz9 hónapja
  • @Wladynosz "De szerinted mit lehet csinálni" Már leírtam. Nem minden politikus korrupt bár milyen furcsa is hangzik. "Forradalmat?" Nem hagyományos értelemben. Tehát nem kint az utcákon tüntetni vagy gyújtogatni hanem elmenni ezekhez a férgekhez és ott helyszintileg elintézni őket. Ez alaposan felrázná a politikai réteget és az életben maradt tolvajok vagy elmenekülnének vagy nagyon gyorsan abba hagynák a lopásokat. Egy tisztogatás után már inkább csak olyan párt merne hatalomra kerülni aki ténylegesen hajlandó tenni az országért és nem lenne egyedül mivel a néptől kapna támogatást. Hidd el sok jó ötlet lett már beadva a kormánynak, hogy mit hogy kéne másképp csinálnia, hogy erőre kapjon az ország. Nem csak a jelenlegi kormány hanem az előző is sok jó ötletet kapott amikkel nem foglalkozott. Azt is számold bele ha itt beindulna a talpra állítás több magyar is visszatérne, hogy segítsen ebben a folyamatban. Több a lehetőség mint ahogy a mindenkori kormány előadja.

   HUNCSA1HUNCSA1Hónapja
  • @HUNCSA1 De szerinted mit lehet csinálni ha mindenki Korrupt egytöl egyig, és egy kisebb pártot ha valaki is alakítana, akkor azzonal diskreditála lenne ezektöl? Forradalmat?

   WladynoszWladynoszHónapja
  • @Wladynosz Nekem nincs min elgondolkodnom inkább neked kéne. Már rég fel kellett volna kötni ezt a szemét semmire kellő hulladék bandát vagy ha nem is mind, de 30-at közülük a többi utána úgy is elkotródott volna magától. A következő párt nagyon elgondolkodna azon, hogy merjen-e lopni tovább folytassa az ország tönkretételét amiért a nép őt is valószínű, hogy fellógatná vagy azon fog dolgozni, hogy talpra álljon az ország. 90-es évektől ha nem ez a politikai gárda irányított volna most nem lennénk ilyen helyzetben. Most se lenne lehetetlen helyre hozni az országot, mert nagyon sok jó ötlet van amikkel lehetne mit kezdeni+ingyen tanácsokat is kap a jelenlegi kormány is amikkel nem foglalkozik, mert szinte csak a lopás érdekli :(.

   HUNCSA1HUNCSA1Hónapja
  • @HUNCSA1 Trianon, összetévesztettem. Igen, harminc év az semmi, harminc év alatt csak egy nagyon jó Politikus és vezér tudná felépíteni az Országot egy bizonyos szintre, és ha megnézed a Pártokat nincs és nem is volt olyan az elmúlt 30 évben akire szavazni lehetett volna. Inkább elgondolkodnék ezen ahelyett hogy káromkodnál és engem támadnál.

   WladynoszWladynoszHónapja
  • @Wladynosz " Törökök támadása, Forradalom, kommunista dolgok" Az elmúlt harminc évben nem volt itt török se kommunizmus barom gyerek se forradalom. "Triathlon" A sportnak meg mi a f.sz köze van ehhez. Látod még jól el se tudod hazudni a jelenlegi problémákat.

   HUNCSA1HUNCSA1Hónapja
 • Koszonom a videot! Korrekt,tényfeltáró .👍

  Valéria HorváthValéria Horváth9 hónapja
 • Magyarorszag jobban teljesit! - (csak nem latszik)

  janos enekesjanos enekes9 hónapja