Mi az a Tudatalatti és hogyan hat rád?

Sziasztok! A mai videóban a tudatalattiról fogunk beszélgetni és megnézzük, hogy mi az, hol található, milyen elméletek vannak róla és hogy hogyan befolyásolhatja az életünket.

Tanulom Magam Érzelmi Intelligencia Online Videótanfolyam:
www.tanulommagamtanfolyam.hu/

Attis Instagram:
attis_ae_tm

Tanulom Magam Tanulók csoport:
groups/35755...

Tanulom Magam Instagram:
tanulom_magam

Tanulom Magam Patreon
www.patreon.com/tanulommagam

Látogassatok el a Tanulom Magam facebook oldalára is, friss infókért, hírekért:
tanulommagam...

Email: tanulommagamcsatorna@gmail.com

Letöltés

Megtekintés
53,079

Megjegyzés

 • Én 4-re megírtam a matek dolgozatomat úgy, hogy nem figyeltem online órákon csak hallgattam és előtte nem is értettem és nem is tudtam megcsinálni a feladatokat.

  Zsombor SzalayZsombor Szalay11 napja
 • 3 éves koromban egy "nagyon magas" kutya megnyalt, úgy értem az egész arcomat, annyira megijedtem hogy elkezdtem bőgni, Na azóta nemnagyon szeretem a kutyákat...

  Petra ForintosPetra Forintos27 napja
 • Reflex? Álmok?

  Petra ForintosPetra Forintos27 napja
 • Például az oltás igaz? :) Persze ez az egész pandémia egy kísérletet de ahogy látom működik :) nálad is :)

  Nikolett ColicNikolett Colic27 napja
 • Carl Gustav Jung német származású, nevének ejtése "jung". Köszönöm a humorodat!

  Ágnes BognárÁgnes Bognár29 napja
 • A lélek egy darabja amin keresztül rátelepszik a gonosz a lélekre és manipulálja , irányítja mivel egyesületek , néha a gonosz rossz irányba néha az ÉN a jó irányba . Az ÉN az elveszet szerves az egyik ős maradvány . Szerintem .

  János BiróJános BiróHónapja
 • Mindegyik terület ugyanarról beszél, csak épp máshogyan és más módszert ad rá. Semelyik nem jobb vagy rosszabb, csak másabb. És azért is van többféle, mert mindegyik embernek más az, ami segíteni tud. Mert lehet, hogy van aki nem tudja megemészteni az ezoterikus megközelítést, de másnak lehet pont ez a könnyebb, mint a tudománysabb dolog. És élő lehet hozni, különben nem lehetne gyógyítani ezt. És hát nem értem miért nem férhet meg egymás mellett a Freudi és a tudományos megközelítés... Mért ne lehetne egyszerre tartalmakkal és programokkal tele? Én világom an legalábbis így van. Meghát van amikor csak maga a felismerés feloldja, van amikor gyógyítani kell, pl pszichológus vagy mondjuk a théta healinggel.. És persze van, amikor csak hosszú évek átélése után tud feloldódni, ugyanis maga az, hogy átélünk egy adott dolgot, már azzal tanulunk és nyilván ezek a minták is azért vannak, hogy tanuljunk.

  Luckey LukeLuckey LukeHónapja
 • Erdekes ! Tobbszor is megnezem, ezt a temat talalom a legerdesesebbnek mindenek felett....Udv. Ausztralia, Perth-bol....///

  Riko MagyarRiko MagyarHónapja
 • Engem tényleg meg harapott egy kutya, de ennel ellenére imádom a kutyákat és csak más kutyájátol félek

  László PintérLászló PintérHónapja
 • Nekem a tudatalatti az este azt mondta hogy sátán

  Te KenyérTe KenyérHónapja
 • 3:53 azok a szóviccek🤦

  Martin KomáromiMartin KomáromiHónapja
 • Nem ment át a tudatalan és a tudatosság közötti szűrőn, és tudatalattiban maradt. Kérdés, hogy az átmenetet ki, vagy mi dönti el. Én tudom.

  Rónai AttilaRónai AttilaHónapja
 • Szia. Érdekelne egy könyv sorozattal kapcsolatos kivesézés, melynek Vlagyimir Megre az írója és a beszámolója, aki Anasztáziával találkozott. Lehet hogy egy kissé ezoterikus, de kíváncsi vagyok a tudományos véleményedre, hogy te hogyan látod. Szerintem egy felettébb érdekes, és sokat lehetne beszélgetni róla.

  Taylor GretTaylor GretHónapja
 • Számomra elég érdekes volt ez a videó , érdekel a téma még egy párszor szerintem megnézem ezt a videót hogy tudjam értelmezni részletesebben

  Kristóf NagyKristóf NagyHónapja
 • Érdekes téma ez a tudatalatti, mi van ha nincs is ilyen és csak a "sima" tudatunk van? Annyi az egész hogy nem használjuk ki az egészet, nem működtetjük az összes funkciót egyszerre illetve nem avatkozunk be bizonyos tevékenységekbe pl.: ritkán veszel levegőt tudatosan, nem szoktál figyelni hogy most Belégzés, most bentartod, kilégzést stb... Ugyan ez a szívverés, nem közvetlenül írányítod. Persze lehet mind a kettőt közvetve módosítani, ezekre van tudományos dokumentáció.

  Dóra DávidDóra DávidHónapja
 • De jó ez az új háttér Attis!

  Izabella TóthIzabella TóthHónapja
 • Ez nagyon érdekes volt, jöhet még vidi a témában :)

  Zoltán NémethZoltán NémethHónapja
 • Lenne egy kerdesem. Lehet hogy hulyeseg de a mikor pl. amikor a gyomrunk emeszt vagy ver a szivunk stb az tudat alatti vagy tudatlan mukodes?

  Bali HojduBali HojduHónapja
  • Inkább automatizált. A szívnek pont azért van saját izomcsoportja, mert nem vezérli semmi, teljesen magától ver. A többi szervet simaizom alkotja, ezeket a központi idegrendszer vezérli, bár én még mindig csak minimálisan nevezném őket tudattalan folyamatoknak, lásd légzés. Minden mást a vázizmok tesznek ki, ezeket irányítod tudatosan az agyaddal.

   Nóra NényeiNóra NényeiHónapja
 • Szia Attis! Nagyon tetszett a videó, imádom azokat a videóidat, amik az emberi aggyal foglalkoznak. Nem nagyon kapcsolódik a témához, de az utóbbi időben gyakran emlékszek az álmaimra, de nem úgy mint máskor. Régebben ugye az álmomban történtekre emlékeztem, vagy a beszélgetésekre, de most ezek szinte mindig kiesnek, és csak az álmaim színeire emlékszek. Ez most furcsa lesz, de úgymond nem emberi szemmel látható színekkel álmodok. Mikor felkelek, nem tudom leírni hogy milyen színeket láttam, olyan mintha több szín lenne egymás mellett, de valahogy mégis érzem, hogy ez egy szín. Amint felkelek, már nem tudom elképzelni a színt, csak álmomban. Ez így nagyon furcsának tűnhet... Az lenne a kérdésem, hogy ez normális? Vagy lehet hogy csak képzelem ezt az egészet? Ha pedig tényleg létezik ilyen, akkor ez mitől van, vagy hogyan működik? Bocsánat, ha érthetetlenül írtam le valamit, vagy ha hülyeségről beszéltem. 😅

  HanakoHanakoHónapja
 • Ha csatlakozunk a csatorna fizetős részéhez, visszamenőleg is meg tudjuk nézni a videókat melyeket a fizetős tagoknak szánt?

  Benedek KomendaBenedek KomendaHónapja
  • Abszolút :)

   Tanulom MagamTanulom MagamHónapja
 • Nem Frojd / Frolyd, hanem Frajd / Fralyd Ez egy Freud-i elszólás...

  Bandit TheBandit TheHónapja
 • Szerintem nem zavaró a visszhang Atis😀😉

  Nóra VáliczkóNóra VáliczkóHónapja
 • A tudatos álmodás mestere vagyok.

  Liv MarlinLiv MarlinHónapja
 • Nem tudom nem levenni a szemem a hátteredről :3

  TomYIETomYIEHónapja
 • Advaita védata tanítások a màba az éjszakába

  Dániel NagyDániel NagyHónapja
 • Tehát ha jól értem,egy gyerekkori traumatikus érzelem határozza meg a felnőttkori érzelmeiket? És ha valami nem kóser,akkor hogyan tudom megváltoztatni?

  Enikő HorváthEnikő HorváthHónapja
 • FMRI, (ef em er/ár i/áj) Most akkor angolul, vagy magyarul mondod? 😅

  József SidóJózsef SidóHónapja
 • 11:00 erről majd csinálsz egy külön videót? Nagyon érdekel a téma! 😁😍

  Valaki a világbanValaki a világbanHónapja
 • Atis, zseni vagy❣ Általában 1,5x sebességgel hallgatom a videóidat, csak az érdekes dolgoknál lassítok (de akkor akár 0,5x-re is, hogy megörökítsem magamnak.) Most dupla sebességgel daráltad nekem az infót, amit sajnos koromnál fogva már részben érintőlegesen ismertem. DE, végre választ kaptam a már régóta idegesítő gondomra💚 Megemlítetted ugyanis, hogy mi a magyarázata annak, ha valaki kényszeresen fb-ozik. 😄Biztos találkoztam már ezzel, de valamiért a Te stílusodra kaptam fel a fejem. Köszönöm!

  Anikó JankovitsAnikó JankovitsHónapja
 • Szia legyen anime ajánlo

  pro gemerpro gemerHónapja
 • tudattalanul rávarázsoltam a tetszik gombra :)

  Zsolt HrabovszkyZsolt HrabovszkyHónapja
 • Azt tudtad, hogy a szívben is vannak gondolkozásra képes neuronok?☺️

  Jonatán TóthJonatán TóthHónapja
  • @Sheramis Nem agy, hanem pumpa. A másik kommentemben a link neked is szól!

   Dóra DávidDóra DávidHónapja
  • Gondolkodásra képes neuronok a szívben? Mutasd már ezt a kutatást ami bizonyítja. Én ilyeről tudok: hulabel.info/dron/hI2Cl3-eesxqp30/vide Egyelőre ismeretlen okból, a szívizomsejtek elkezdenek dobogni.

   Dóra DávidDóra DávidHónapja
  • Ez így van, valójában a szív a 3. agy. Akit érdekel ez a téma annak ajánlom "A hármak" c. Kryon közvetítést. Fent van a magyar Kryon honlapon csak meg kell keresni, linket nem rakhatok mert fennakad a szűrőn s nem jelenik meg a kommentem.

   SheramisSheramisHónapja
 • Freud csak egy olyan ember volt, aki meg akarta rakni a saját anyját. És, hogy ez ne legyen feltűnő, ezért kitalálta, hogy mindenki más is meg akarja dugni az anyját. //Na nem Freudét, hanem a sajátját// ___ Jung meg egy betépett állat volt, aki valami nevet már csak akart szerezni azzal, hogy ugyan azt állitja, mint a mestere, aki még mindig az anyjával van elfoglalva.... igy keletkezett a Jung Elmélet, hogy hangyák vagyunk. Aha... csak hogy a hangyák sem egy kollektiv tudatban élnek, hanem feromonok segitségével, elképesztően nagy tömegben képesek "látni" és "kommunikálni", de szó sincs itt a királynő hatalmas agyi kapacitásából fakadó, mágikus kollektivitásról. Ez csak egyszerű biológia, nem több... ___ A sejtszintű emlékezet meg tudtommal nem terjed ki a neuritikus részre, de lehet egy év alatt változott a tudomány álláspontja, mivel az gyakorlatilag mindenről hétről-hétre képes változni. ___ Ezt a Leonárd gyereket nem ismerem, de tetszik az, amit Atis bemutatott belőle, majd utánnaolvasok. ___ Kell valami ami reagál és ezt gyorsan teszi, ez a túlélés záloga. És kell valami, ami a tapasztalatokat összegzi és helyén kezelve tárolja azt, hogy később már "tudat alatt" lehessen gyorsan reagálni egy-egy hasonló helyzetben. ___ Khm... a Tudatalatti Okkult, és/vagy Sprirituális megközelitése... Mutatom: Az Okkultista Ezo TV-s gyógyitó: "Adj pénzt és nekem tök jó lesz..." A vad barom, aki hisz ebben: "Itt van tessék. Most jó?" Az Okkultista, akit hülyének néznek: "Igen most jó" Én: " D: ...igy is lehet pénzt keresni? A fa..nak tanultam annyit!" ___ Nagyanyámat pl. egy kullancs képes volt olyan szövődményekbe lökni, hogy elfelejtett irni és olvasni, ezt neki újra kellett tanulnia és mindezt egy apró kis pókszabású élőlény miatt. Az se kutya. Egy kötőhártyagyulladás (talán, de ez már rég volt, nem emlékszem pontosan.) miatt az emlékei motorikus részéből ezek elfelejtődtek. Én ezt sem értem teljesen. De érdekes.

  SAM I AMSAM I AMHónapja
 • a tudatalatti az az akinek folyamatosan mondani kell hogy egeszseges vagyok es kurva gazdag

  Johnny On The SpotJohnny On The SpotHónapja
 • Tök jó videó! Ki játszik velem olyat,hogy amikor Atisunk pislant 1-et belekortyolunk a sörünkbe? Aki kemény tolhatja felessel is!

  Árpád KardosÁrpád KardosHónapja
 • Elvileg mindent a tudatunk irányít és fog fel. Akkor a tudatalatti mi? Önkéntelen reakció?

  Shadow ThreatShadow ThreatHónapja
  • "Elvileg mindent a tudatunk irányít és fog fel." Nem egészen majdnem teljesen fordítva. Már azt is vizsgálják, hogy van-e egyáltalán tudatos cselekvés vagy minden a tudatalattiban dől el amit a tudatos rész végrehajt.

   HUNCSA1HUNCSA1Hónapja
 • Az én tudatalattimat mostanában ez a kérdés faggatja: Attis lesz majd house tour?

  Molnár Tamás Molnár Tamás Hónapja
 • Szuper érdekes lett a videó, köszi szépen! Egy valami van, ami zavar (azt hittem korábbi videóknál, hogy majd ez ki lesz javítva). Szóval az, hogy a háttérben a fókusz változik (vagy gondolom a fókusz az...mosódik, meg élesedik) és mivel a háttér tök szép, szóval sokszor nézem így engem eléggé zavar ez a folyamatos élesedés-életlenedés.

  Csaba LénártCsaba LénártHónapja
 • 18:36 Akkor ha én ennek az ellentéte vagyok az azt jelenti, hogy kiskoromban túl sokat foglalkoztak velem? :D Mármint kajakra a legtöbbször csak el szeretnék vegyülni a többiek között, és nem akarok külön figyelmet. Vagy ez csak az introvertáltságom miatt van?

  RókácskaRókácskaHónapja
 • 3:50 Imádom ezt a párbeszédet! XD

  RókácskaRókácskaHónapja
 • Nagyon jó a 3:52-nél lévő "Messenger-üzenetváltás" :D

  Bence Dévényi-TakácsBence Dévényi-TakácsHónapja
 • Én 11 éves koromig valamiért nagyon féltem a kutyáktól, de aztán befogadtunk egyet a menhelyről, és azóta imádom őket. Szerintem az történt hogy a valóság rácáfolt egy tudattalan emlékemre, ezért az törlődött/megváltozott (fogalmam sincs hogy meik)

  Csaba GutiCsaba GutiHónapja
 • Szerintem jó a vízhang.

  roland szabóroland szabóHónapja
 • Imádom az ilyen témájú videóidat❤️ ÍGY TOVÁBB

  Norina MájerNorina MájerHónapja
 • Én nem szeretem azokat a cáfolatokat, amik nem adnak alternatív magyarázatot bizonyos dolgokra. De nekem mégis az a benyomásom, hogy a tudattalan egy fantáziaszülemény, mely segítségével mindent és mindennek az ellenkezőjét is meg lehet magyarázni, ha egy ember viselkedését elemezzük. Olyasmi, mint a kémia történetében a flogiszton vagy a fizika történetében az éter. Ezek pusztán addig léteztek, amíg az emberek az addig megszokott keretrendszerben gondolkoztak, mígnem jött valaki, egy sokkal egyszerűbb, de addig mégis elképzelhetetlen magyarázattal. Várom ezt a pillanatot a pszichológiában is.

  Gömbös PatrikGömbös PatrikHónapja
 • 6:40 Erről írtam a szakdogámban pár hete :D

  Bianka VörösBianka VörösHónapja
 • Egyébként ha van valami takaróhoz hasonló dolog a közeledben (pokróc, törölköző stb), akkor azt ha fel tudod lógatni a szobában akkor kicsit javul a helyzet ideiglenesen

  piropiroHónapja
 • A Szimulált világba élünk elméletről csinálsz videót?

  VellenVellenHónapja
 • Szia Attis, a kamerával nem kéne csinálni valamit? Folyton elveszti a fókuszt.

  Adam NAdam NHónapja
 • Klassz lett a videó! A háttér is hangulatos.

  Dominika BrachnaDominika BrachnaHónapja
 • Jung. U-val, és nem a-val. Ha angol tagozatos voltál, akkor is. Merthogy német volt a fazon (pontosabban svájci). A jang az ez: hulabel.info/dron/gH6GfaeesM-phWg/vide Vagy ez: hulabel.info/dron/qmWMm3V8q9GKj58/vide Amúgy jó a video, köszi! ;-)

  DrTOMDrTOMHónapja
 • 11:40 körüli témáról jutott eszembe, szívesen néznék meg egy videót, amiben össze vannak gyűjtve amolyan gyermeknevelési módok, azok kihatása a gyermek jövőjére, személyiségére, nevelési tanácsok / tippek / trükkök. :D

  Róbert KoltaiRóbert KoltaiHónapja
 • A rádiót azért tekerem le, hogy jobban lássak :D

  Zsolt MárkusZsolt MárkusHónapja
 • A rádiót azért tekerem le, hogy jobban lássak :D

  Zsolt MárkusZsolt MárkusHónapja
 • 16:47 Az emberi tudatot NEM az agy hozza létre, az agy csak lehetővé teszi a működését, de nem felelős a létrejöttéért( és ugyanez vonatkozik a különféle agyterületek funkcióira is) A tudatod a Felsőbb Énedből ered (bizonyos értelemben a kettő ugyanaz). Az agy egy számítógép ami egy "multidimenzionális internetre" kapcsolódik tehát folyamatosan információt fogad a lélektől, minden információ, kreatív ötlet, minden utasítás amit végrehajt az agyad, ezek mind a Felsőbb Éntől jönnek. Tévedés azt hinni, hogy ezeket az agy hozza létre. UI: 0:48 Csak nem túl sok feliratkozót vesztettél a múltkori videód miatt, hogy most ennyire kéred a sub -okat? :D :D

  SheramisSheramisHónapja
  • "Csak nem túl sok feliratkozót vesztettél a múltkori videód miatt, hogy most ennyire kéred a sub -okat?" XD.

   HUNCSA1HUNCSA1Hónapja
 • nagyon-nagyon tetszett a videód, és számomra ez egy kimondottan érdekes téma! szívesen néznék meg még ebből, vagy ilyesmiből, csak úgy eltelt az a 20 perc!

  Nóra KecsetiNóra KecsetiHónapja
 • Szeretném kifejezni azt a hálát, amit az átadott ismeretek kapcsán érzek. Már csak pár lépés választ el az EQ tanfolyam megvételétől, és ennek a lépésnek az ideje rohamosan csökken. Imádom a videóid, mindig hihetetlenül motivál, kinyitod a világ felé a szemem és megérzem, hogy mennyi mindent lehet tenni. Segít, hogy kevésbé legyek éncentrikus és biztos vagyok benne, hogy a tanfolyam is hozzá fog ehhez tenni, nagyon nagy mértékben. Tehát, kérlek folytasd örökké, sokunknak fényt hozol a napjaiba.

  Klaudia IllésKlaudia IllésHónapja
 • Te, tudsz a szőrösödésről is videót csinálni? Pls.!!

  Léna 2000 Gangster Gamer Erdős LizaLéna 2000 Gangster Gamer Erdős LizaHónapja
 • Ilyen érdekességekről miért nem beszélnek soha az iskolában?

  Kazunori IdakoKazunori IdakoHónapja
  • Kommunizmusban mind ezt tagadtàk szàndékosa, bekerült a poroszos rendszerbe -azóta is.

   Egy részt Màs résztEgy részt Màs résztHónapja
 • Az Index-képről a Shippuden Zetsu-ja jutott eszembe!Amúgy nagyon érdekes a téma !

  Béla Álmos PálmaiBéla Álmos PálmaiHónapja
 • Szuper tartalom 👍

  Ani SlipknotAni SlipknotHónapja
 • Lesz folytatás?🥺

  csizmadia johannacsizmadia johannaHónapja
 • A “hozott” tudattalan témájához olvassátok el Orvos-Tóth Noémi Örökölt sors c. könyvét, nagyon megéri! Köszi a szuper videót 🌺

  Martina Katalin SzabóMartina Katalin SzabóHónapja
  • @Riko Magyar nagyon szívesen, örülök :)

   Martina Katalin SzabóMartina Katalin SzabóHónapja
  • Leirtam a konyv cimet, koszi az otletert. Udv. Ausztralia, Perth-bol...///

   Riko MagyarRiko MagyarHónapja
 • Gratula így tovább

  Mihaly HangaMihaly HangaHónapja
 • Maradjunk annyiban hogy "Frajd" és "Jung"(u-val).

  BelescusBelescusHónapja
  • @Belescus hm, pedig ebben az angol nyelvű összeállításban így hallatszik: Jang,Jáng :) hulabel.info/dron/q6WFn6ueiLGiq5s/vide

   Katalin SzépKatalin SzépHónapja
  • @Katalin Szép Angolul is "Jung". A Jáng pedig Young.

   BelescusBelescusHónapja
  • Jung németül/ magyarul kiejtve, ,,Jáng,, angolul.. bármelyik oké. :)

   Katalin SzépKatalin SzépHónapja
 • Van olyan létsík ahol a tudatalatti is tudatos,akkor át lehet írni.Úgy lehet oda jutni, hogy kikerül az ember a normából és a saját lelkét követi a tudtával,a lélek elindul a szabadságba,a szellem meg felébred,hogy vezesse.A legnagyobb gond a kollektív tudatalattival van,úgyhogy aki tudja a tudatalattiját az már nem való közéjük,ugyanis szinte minden lelkek ellen van a társadalomban.

  Vakond SimpleVakond SimpleHónapja
 • Hipnózissal, hipnoterápiával kapcsolatban is lehetne videó?

  Csilla T.Csilla T.Hónapja
 • Ez a háttér nagyon király! A másik csatornádnak is kéne ilyen.

  Fist tvFist tvHónapja
 • 🤣🤣"feliratkozási kísérlet"

  K. Csaba17K. Csaba17Hónapja
 • Ha jól értelmezem azt szeretnéd mondani, hogy a tudattalanom ismeri a tudatom, és a tudatom által ismeretlen tudattalanom irányítja a tudatom?

  János RónaiJános RónaiHónapja
 • tudattalan a SE× 🤔 ??? szerintem meg tudatos csak a második agyunk adja az információkat......odalent ..😉

  Lakatos MisikeLakatos MisikeHónapja
 • Öh. Attis..? Ne haragudj meg hogy ilyet írok.. dee a jobb szemed kicsit jobbre húz.. nem kéne egy szeműveg?

  Ghost DJGhost DJHónapja
 • Szia! Tudnál videót csinálni az enneagramról?

  Levente szilagyiLevente szilagyiHónapja
 • A tudatalatti az az emberi ösztön lehet csak az állatokvilágához képest az emberi az modosulhat az információk hatására. Ez a teóriám a témáról.

  Péter KirályPéter KirályHónapja
 • Az is tudat "alattinak" számít ,hogy 3 hónaposan műtötték a fülem és hogy mai napig fáj és álmodok vele pedig semmi baj nincs vele mostmár?!😅

  réka veresréka veresHónapja
  • A beavatkozás után lehet érzékenyebb lett vagy fantomfájdalom.

   HUNCSA1HUNCSA1Hónapja
 • Attis, szívesen megnéznék tőled egy kollektív tudattalan vagy módosult tudatállapotokkal esetleg egó-vesztéssel foglalkozó részt is.

  GriffinGriffinHónapja
 • Annyira hadarsz hogy élvezhetetlen a videó.

  Zsolt KudoZsolt KudoHónapja
 • Ha nem mondtad volna az elején a visszhangot akkor észre se vettem volna de így az egész videó alatt hallottam😂😂

  FloppihunterFloppihunterHónapja
 • A 4. Fajta tudattalannál nem érzem szükségszerűnek azt, hogy valahogy eltemetve emlékezzünk csecsemőkori eseményekre ahhoz hogy befolyásolja a felnőtt énünket. Miért nem? 1. Úgy tudom azért veszítjük el ezeket az emlékeket mert, az agy 3 éves kor alatt olyan gyorsan változik, hogy maguk kapcsolatok szűnnek/szakadnak meg, tehát az emlék nem "eltemetődik", hanem fizikailag semmisül meg a helye az agyban. 2. Hogy befolyásol akkor mégis? 1 hónaposként átélsz valamit, akkor lehet, hogy 2 hónaposként még emlékszel rá amitől "óvatosabb" leszel, elkezdesz így viselkedni, befolyásolja a következő döntéseidet. Rögzül a magatartás. 6 hónaposként már nem emlékszel a kiváltó dologra, de arra igen, hogy nem rég még "óvatosabb" döntéseket hoztál, és ezek a döntések egy pályára állítanak, rád jellemző mintázatokat alkotnak. De lehet még ezt színezheti az agy kémiai szabályozása, ami kicsiként alakul ki és a szülőknek szerepe van benne. Ha nem jól történik meg akkor befolyásolhatja a felnőttkori hangulatot/kiegyensúlyozottságot.

  Sándor Attila PabarSándor Attila PabarHónapja
  • "hanem fizikailag semmisül meg a helye az agyban." Nem. eltemetődik" Igen, de később felszínre törhet. "még emlékszel rá amitől "óvatosabb" leszel," De ez lehet vidám emlék is nem csak a rossz dolgok maradnak meg.

   HUNCSA1HUNCSA1Hónapja
 • 01:00 Én szeretem ezt a vízhangot. Már egészen hozzászoktam.

  Noémi BanyárNoémi BanyárHónapja
 • Jung. Úgy ejtjük, ahogy írjuk. Német (svájci) fonetika.

  tkobortkoborHónapja
 • Nekem is volt ilyen "traumám" amire nem emlékszek. Mióta csak emlékszek nem szerettem a halat, de nem tudtam hogy miért mivel nem emlékeztem hogy megkóstoltam volna de mégis biztosra vettem hogy nem szeretem. (Ez nem úgy nem szerettem mint a kisgyerekek szokták, hogy nem néz ki jól, nem szeretem, hanem tudtam hogy nem szeretem.) Egyszer viszont apum halat csinált, (kb. 5-6 éves lehettem) és megkérdezte hogy kérek-e. Én erre elmondtam neki hogy nem szeretem, de nem tudom miért nem. Érre ő mondta hogy 2-3 évesen megakadt a torkomon egy szálka, és azóta nem eszek halat, én meg csodálkoztam hogy ilyen biztos nem volt, nem emlékszem ilyenre. Ekkor anyukám és a nővérem is mondták hogy de bizony, úgy volt ahogy apum mondta. (Egyébként az lett a sztori vége hogy akkor megkóstoltam a halat és kiderült hogy tényleg nem szeretem, csak ami az éttermekbe szokott lenni frissen sült 😀.)

  Zsombor SzabóZsombor SzabóHónapja
 • Jaaj egy jó kis személyiség-lélektan vizsga😆

  Anita BreczkoAnita BreczkoHónapja
 • Tipp: Ne autófokuszon legyen a kamera. Kicsit zavaró, hogy midnig ha hadonászol rámegy a kezedre a fókusz.

  Gyula MaloveczkyGyula MaloveczkyHónapja
 • Ezer lájk😂

  Mate MolnarMate MolnarHónapja
 • Igen dejavu, nagyon sokszor van!

  Bence KászonyiBence KászonyiHónapja
 • Amíg néztem a tudatalattim átvette felettel az irányítást(mint amikor elindulok suliba és amikor odaérek nem emlékszem hogy hogyan kerültem ide csak úgy vitt a lábam) és visszaraktam az üres tejesdobozt a hűtőbe és utánna eszméltem rá hogy jézus minek raktam be az üres tejesdoboztés közben a videón pörgött az agyam🤣🤣

  Bence IgertBence IgertHónapja
 • Ha a limbikus rendszered "ura" vagy .. nyertél!

  Dávid MoldovánDávid MoldovánHónapja
 • Szerintem ez egy nagyon érdekes téma és lenne rá “kereslet” is. Ha lenne még ilyesmi videó én biztosan megnézném.

  Zsombor16 SzekeresZsombor16 SzekeresHónapja
 • Parkolásnál lehalkítod a zenét, hogy jobban láss! XD

  Blanka Dorottya SzéplakiBlanka Dorottya SzéplakiHónapja
  • ..és leveszed a szemüveged, hogy jobban hallj! 😂

   Zsuzsanna NagyZsuzsanna NagyHónapja
  • Nem azért halkítom le, hogy jobban lássak. :) Egyrészt azért mert ne azt higgyék, hogy a vándorcirkusz jött meg, egy kor felett ez már ciki. Másrészt ilyenkor figyel az ember mindenre, hangokra, nem-e horzsolod a gumit a padkán, motorhangra rutintalanabbak. Nem-e ordít valaki, hogy "állj meg nekimész/elütöd". Sok a holttér a tükörben, egész kis gyereket lehet nem is látod és ott áll a kocsi mögött, stb.

   fjo79fjo79Hónapja
 • 1:02 Nem jó, de nem is tragikus...🤣

  Alexandra BankóAlexandra BankóHónapja
 • Mondjuk a tudatalattim elgázol egy vonatként!!

  SetxWySetxWyHónapja
 • kar hogy ilyen roviden foglalod ossze az ilyen erdekes temakat, pedig jol adod elo es ....

  andras balogandras balogHónapja
 • Szeritnem rossz helyről közelítik meg a tudatosságot illetve tudatlanságot. Nem fizikailag megfogható dolgokkal kéne alátámasztani a tudatosságot, hanem maga a tény, hogy már ezen gondolkozunk tudatosságnak számít. A tudatlanság pedig (még mindig szerintem) az ösztönök meg hasonló dolgok. Személy szerint a Thinking fast and slow 'elméletet' vallom.

  MedlowMedlowHónapja
 • Tudat alatt biztos megértettem 🤣🤣

  egy ember a földönegy ember a földönHónapja
 • Ez a háttér harmadjára is lenyűgöz

  KotyiiKotyiiHónapja
 • Szerinted szimulácioban élünk

  Andor KovácsAndor KovácsHónapja
  • Ez a "valóság" nem a Mátrix!

   SetxWySetxWyHónapja
  • ?

   Andor KovácsAndor KovácsHónapja
 • Bocsi "báncsa" a fülemet...

  Szabolcs CsordásSzabolcs CsordásHónapja
 • Miért törölted ki akommentemet te kisfiú?

  Norbert SzaboNorbert SzaboHónapja
  • @Péter Kovács Aha, mindig tanul valamit újat az ember. Az jó hülye minden esetre, saját maga ellen dolgozik. :)

   fjo79fjo79Hónapja
  • @fjo79 Optimista vagy, :D de ne magadból indulj ki! Itt egy konkrét youtuber aki beállít tiltott szavakat(és még büszke is rá :D). De te magad is megkeresheted a beállításoknál, hogy van lehetőség a csatorna tulajdonos oldaláról is tiltani szavakat. hulabel.info/dron/pnyfiXWaitizj4U/vide

   Péter KovácsPéter KovácsHónapja
  • @Péter Kovács Aztán meg miért csinálna ilyet a csatorna üzemeltetője, hogy korlátozza a szólásszabadságot? Nem ő felel a kommentekért. Lájkokra vadászik meg feliratkozókra, abból van a pénze. Ezzel csak elüldözne egy csomó embert.

   fjo79fjo79Hónapja
  • @Péter Kovács Szerintem ezt ők nem tudják befolyásolni ilyen szinten. Max. manuálisan tudja törölgetni a kommenteket. A Google viselkedési szabályai alapján törlődnek. Csak onnan tudom, hogy írtam egy kommentet, utána vissza akartam olvasni, hogy nem-e hagytam benne hibát és már nem találtam meg. Ember nem tudja ilyen gyorsan törölni, ez automata.

   fjo79fjo79Hónapja
  • @fjo79 igen, lehetséges. De az biztos, hogy vannak youtuberek akik önszorgalomból is beállitanak ilyen szavakat.

   Péter KovácsPéter KovácsHónapja
 • Kíváncsi lennék egy olyan videóra, amiben az MBTI-t (Myers-Briggs Type Indicator) dolgozod fel. Most ez nagyon trend és (én is) szeretnék róla többet megtudni:)

  GigiGigiHónapja
  • Kár, hogy ez a komment nem ment nagyot

   Nóra NényeiNóra Nényei4 napja
  • @I'm re imádkozzunk

   Nóra NényeiNóra NényeiHónapja
  • @Nóra Nényei Én azért remélem hogy nem betűket fog oktatni Attis, és ilyenre nem lesz szükség

   I'm reI'm reHónapja
  • @I'm re én inkább azt várom, hogy elkészüljön és a personality-database.com magyar közössége letámadja a videót

   Nóra NényeiNóra NényeiHónapja
  • Ja és ha bárkinek van kérdése az MBTIről, szívesen segítek.

   I'm reI'm reHónapja